Kategorie receptů
- Autor: Bubusajda
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Bezlepkové křupavé housky vhodné ke snídani
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka bezlepková | 350 |
Slunečnicová semínka | 20 |
Droždí | 42 |
Vejce celá průměr | 110 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Mléko polotučné průměr | 250 |
Cukr průměr | 8 |
Prášek do pečiva | 4 |
Sůl | 8 |
Dochucovadla:
Lze jíst suché, s máslem, nutelou, marmeládou apod.
Energetická hodnota celkem: 7977 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 293,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 997 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 36.6, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vykynout, pak přidáme vejce, olej a postupně vmícháme bezlepkovou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva. Těsto dobře vypracujeme, nejlépe hnětačem. Je-li ppříliš řidké, přidáme mouku. Lžící vykrajujeme z těsta bochánky. Necháme asi 25 min vykynout, pak vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 15 - 20 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.